Echte hulp bij hooikoorts – Maatschap Fysiotherapie Gebbink-Rikken-Huijbers – Boxmeer
Header afbeelding
Welkom bij Maatschap Fysiotherapie Gebbink-Rikken-Huijbers

Wij maken ons sterk voor uw individuele en persoonlijke behandeling

Dit lijkt zo vanzelfsprekend maar dat is het nog steeds niet. Steeds meer therapeuten behandelen hun patiënten in oefencentra waar men in grotere groepen gezet wordt om gezamenlijk te oefenen. Het risico dat specifieke persoonlijke aandachtspunten, klachten en/of wensen er dan bij in kunnen schieten is dan niet ondenkbaar. Bij Fysiotherapie Gebbink-Rikken-Huijbers krijgt iedereen de behandeling en aandacht waar men recht op heeft. Samen met ons team van ervaren therapeuten nemen wij de tijd om in alle rust te luisteren naar de reden van uw komst en uw wensen tot verbetering. Wij kijken samen met u naar uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met diverse therapie mogelijkheden, adviezen en oefeningen zorgen wij ervoor dat u weer beter kunt functioneren en bewegen. Zo haalt u uit het leven wat erin zit.

Terug naar overzicht

Echte hulp bij hooikoorts

Ruim 4 miljoen Nederlanders hebben last van hooikoorts; circa 20% van de bevolking. Meestal beginnen de klachten in het voorjaar door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij mensen met hooikoortsklachten reageert het lichaam heel heftig. Er is sprake van  een soort overreactie van het afweermechanisme. Histamine komt vrij in het lichaam en dit veroorzaakt de allergische reacties die kenmerkend zijn bij hooikoorts zoals;

  • Loopneus/verstopte neus
  • Jeukende ogen en verhemelte
  • Niesbuien, hoesten
  • Benauwdheid
  • Koortsig gevoel

Hoe werkt medical taping bij hooikoorts?

CureTape bevat geen medicinale toevoegingen, toch blijkt uit twee inventarisaties (pilot 2016 en 2017) dat, door Medical taping toe te passen bij hooikoortsklachten,  84% verlichting van de klachten wordt ervaren. Bij hooikoorts spelen de longen en het immuunsysteem een belangrijke rol. De zones van de longen liggen met name aan de bovenkant van de rug. Door de elastische CureTape direct op dit gebied aan te brengen stimuleert de tape de huidsensoren, die op hun beurt het zenuwstelsel prikkelen. Deze prikkel heeft een kalmerende werking op het afweermechanisme waardoor de hooikoortsklachten afnemen.

Wat kan de therapeut voor je doen?

De therapeuten in deze praktijk zijn speciaal opgeleid om het Medical Taping Concept goed te kunnen toepassen. Deze van oorsprong Aziatische tapemethode is een waardevolle ondersteuning gebleken binnen de professionele praktijk en is een uiterst effectieve pijnvrije en veilige methode die vooral bekend is bij het behandelen van diverse blessures en klachten. Uit de praktijk is gebleken dat ook bij hooikoortsklachten deze tapemethode effectief kan zijn en dat de therapeut je daarvoor kan behandelen.

Hoe vaak tapen?

Uit twee pilot studies is gebleken dat na een eerste keer tapen al direct een positief effect merkbaar is. Door een tweede tape na 1 week nogmaals toe te passen is gebleken dat de klachten verder afnemen. Afhankelijk van de resultaten na twee behandelingen kan besloten worden eventueel een derde keer te tapen om een nog beter effect te bereiken. Geadviseerd wordt de tape minimaal 5 dagen te laten zitten en na een week de volgende tape aan te brengen.

 

 

Publicatiedatum: 23-04-2018