Voorkomen van besmetting van virussen zoals b.v. het Corona-virus

Iedereen is inmiddels op de hoogte van het coronavirus. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen volgen wij de richtlijnen van het RIVM.

Op dit moment kunnen en mogen we nog werken echter met de nodige restricties. Zo proberen wij dusdanig te plannen dat minder mensen elkaar b.v. in de wachtkamer ontmoeten en hebben we de stoelen in de wachtkamer verder uit elkaar gezet. Ook kan het gebeuren dat we bepaalde patiëntengroepen, die extra bevattelijk zijn voor besmetting, niet meer op de praktijk behandelen of dat we zelfs helemaal de behandelingen voorlopig moeten stoppen. Wij begrijpen dat dit fikse maatregelen zijn met grote gevolgen maar het is nu eenmaal noodzakelijk om de veiligheid van zowel therapeut als patient te behouden en vragen hiervoor dan ook uw begrip.

Wij nemen als praktijk een aantal maatregelen omdat er bij ons een grote groep kwetsbare mensen komt. Denk hierbij aan zieken (met levensbedreigende aandoeningen zoals kanker), ouderen en zwangeren. Lees hier hoe dit specifiek van toepassing is binnen onze praktijken:

Wat kun je zelf doen?
De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van griep virussen coronavirus te voorkomen, zijn:

  • Afmelden wanneer u koorts heeft (tenminste 38 graden celcius) en/of hoest en/of kortademig bent
  • Afmelden als u de afgelopen 14 dagen in een van de risicogebieden van het Corona-virus bent geweest of mogelijk in contact bent geweest met iemand die dit virus heeft
  • Groeten zonder handen te schudden
  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die na gebruik weg

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Bij Fysiotherapie Boxmeer volgen we de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Wanneer er iets aan de situatie verandert, zullen we opnieuw een update delen.

Op deze webpagina van het RIVM is ook de actuele status over het coronavirus te volgen. Deze pagina wordt up-to-date gehouden.

Alvast vriendelijk bedankt voor uw begrip en medewerking.

Team Fysiotherapie Boxmeer